“Tågerne forsvinder” er lige på trapperne

MARIANNE MORTENSEN OG MICHAEL VESTERSKOV ER TILBAGE MED ET NYT ALBUM FULD AF KRAFT, KÆRLIGHED OG KAMPVILJE.

Den populære duo Mortensen & Vesterskov er tilbage med et nyt livsbekræftende album, der blander popmelodier, gode tekster og visemusik. De er endnu en gang gået sammen om at synge og skrive en række gode melodier og tekster, der fanger hjerte og sind. Marianne Mortensen & Michael Vesterskov har rødder i rock og visemusik, og nærmer sig genren viserock, som er ganske udbredt i Sverige og Norge med kunstnere som Lisa Ekdahl og Bjørn Eidsvåg. Det er musik, der kombinerer det folkelige og det følelsesfulde, og som rammer noget i de fleste af os uden at blive sukkersødt.

Tågerne Forsvinder drejer sig ikke kun om de lette og glade sider af tilværelsen, men er også en undersøgelse og fejring af modgangen og dens muligheder. Det er et album, hvor Vesterskov & Mortensen tager bladet fra munden om de kampe, de har været igennem i deres personlige liv, og insisterer på at være både stærke og skrøbelige. Sangene handler om de svære perioder i livet, som for eksempel den hjerteoperation, som Michael netop har gennemgået—men er også måder at bearbejde og komme igennem kriserne på, og forstå dem, når de er forbi. Kærligheden og sammenholdet står på mål i duoens musik, og tvivlen får lov til at fylde —men musikken ender alligevel mest af alt med at markere den kærlighed, der overlever og gror stærkere på trods.

Det nye album indeholder materiale fra Mortensen & Vesterskovs succes-album Du & Jeg & Månen (2005), der også udsprang af en periode med både krise og standhaftighed. Med de nye sange danner Tågerne Forsvinder en helhed, der spænder over de to album og den tid, der er gået mellem dem, hvor Michael og Mariannes bånd både er blevet udfordret og forstærket. Titlen Tågerne Forsvinder beskriver oplevelsen af at komme igennem modgangen—at se knuderne løse sig og få klarsynet igen.

Albummet indeholder også singlen ”En Verden Udenfor”, der handler om det mismod, man kan føle, som ikke kun handler om en selv, arbejdet og de nærmeste. Også ”Verden udenfor” og det enorme bombardement af informationer om lidelse, naturkatastrofer, krig og terror, går ind på os – måske mere end vi aner. Det har vi skrevet en sang om, siger Michael. Og Marianne tilføjer, at det samtidig er en sang, der udtrykker håb, og en tro på alle de positive kræfter.

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har efterhånden stået på scenen i mange år. De har gjort det hver for sig, som skuespiller og musiker. I 2005 fandt de sammen musikalsk med CD’ en Du & jeg & månen, og har siden givet koncerter rundt om i hele landet. I 2014 udgav de deres anden CD, Grib mig, hvor flere af sangene har været i rotation på DR P5. Marianne Mortensen er i øjeblikket fast medlem af skuespillerensemblet på Teater Mungo Park og er aktuel i bla. Forestillingen ”Uledsaget”. Michael Vesterskov har 17 CD’er bag sig ,og i 2014 udkom hans anden bog: “En sangskrivers søgen efter det dybe smil”. I foråret udsendte han singlen “A Wonderful Position”, som gik i rotation på P5.

Glæd dig til det nye album, hvor de igen er gået sammen om at synge og skrive en række gode melodier og tekster, der fanger hjerte og sind. For mere information: www.duogjegogmaanen.nu og facebook: Marianne Mortensen & Michael Vesterskov.

Cat. EXLCD30188.